Saturday 5 January 2008

2008 κυπριακές γελοιότητες

Μόλις πέντε μέρες μετρούμε σήμερα από τον καινούριο χρόνο κι όμως προλάβαμε ως λαός να δείξουμε το νου μας στο νεαρό 2008.

Κυπριακή γελοιότητα νάμπερ ουάν: Μεσάνυχτα παρακάτι λεπτά πριν την θριαμβευτική εισαγωγή του νέου χρόνου και του νέου νομίσματος. Στο υπουργείο Οικονομικών όλα είναι έτοιμα για την (προεκλογική) φιέστα του Τάσσου. Λίγο πριν, ο Τάσσος έκανε ανάληψη ευρώ από ΑΤΜ και είδαμε την σκηνή που τα ανέμιζε (μεγάλο κατόρθωμα) υπό τις επευφημίες του πλήθους από κάτω.

Κυπριακή γελοιότητα νάμπερ ττου: Η σκηνή από τον χώρο του υπουργείου παρουσίαζε εκνευρισμένους κυρίους μέσα στις κουστουμιές τους –εκνευρισμένοι γιατί αναγκάστηκαν να χάσουν τη ρεβεγιόν και το χαρτί που θα ακολουθούσε, για να αποτελέσουν τους θεατές του Τάσσου στην προεκλογική του φιέστα. Στο ίδιο τέμπο, του εκνευρισμού, και οι κυρίες τους. Δεν φτάνει που έβγαλαν τα πόδια τους φουσκάλες πάνω-κάτω στη Στασικράτους και ψηλά στην Μακαρίου για να βρουν το κατάλληλο outfit για τη ρεβεγιόν για το οποίο πλήρωσαν μερικές εκατοντάδες λίρες (και όχι ευρώ) έπρεπε να το κρύψουν μέσα στα χοντρά παλτά και τις μινκ για να προστατευτούν από το κρύο εδώ που τις έφερε αυτός (όπου αυτός- σύζυγος, αυλικός του Τάσσου).

Κυπριακή γελοιότητα νάμπερ θρι: Λίγα μέτρα πιο κάτω, στην πλατεία Ελευθερίας η δήμαρχος οργάνωνε την καθιερωμένη γιορτή για την ελευση του νεου χρόνου. Εκεί που περίμενε ότι θα γινόταν παράλληλα στον ίδιο χώρο και η φιέστα για το ευρώ, έμαθε την τελευταία στιγμή ότι αποφάσισαν να την σνόμπαρουν επιδεικτικά, πρώτον γιατί κοτζάμ πρόεδρος δεν ήθελε να μιλήσει ενώπιον μεθυσμένων αλλοδαπών και δεύτερον δεν ήθελε να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με την αριστερή (διάβαζε ναιναίκα) δήμαρχο.

Κυπριακή γελοιότητα νάμπερ φορ: Ξημερώματα πρωτοχρονιάς, αντί να χαλαρώνουν στον καναπέ τους ή να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, Κύπριοι πολίτες στέκονταν στις ουρές για να αλλάξουν τις λίρες σε ευρώ. Λες και αν πήγαιναν την επομένη, τα ευρώ θα είχαν κάνει φτερά. Και καλά ο κόσμος, δεν διάθετει τον ανάλογο νου, αυτοί που τον καθοδηγούν γιατί δεν του εξήγησαν ότι ευρωπαίος δεν γίνεσαι μόνο αν στο πορτοφόλι σου διαθέτεις ευρώ.

Κυπριακή γελοιότητα νάμπερ φάιβ: Δαιμόνιοι ρεπόρτερ σταματούν τον κόσμο στους δρόμους, τον διακόπτουν από τον καφέ και τον στριμώχνουν στα καταστήματα για να δηλώσει πώς αισθάνεται τώρα που συναλλάσσεται με ευρώ. Μιλάμε για πολύ βαθυστόχαστες ερωτήσεις και άλλο τόσο βαθυστόχαστες απαντήσεις. «Εγιώ κουμπάρε, μόνο την λίρα ηξέρω...»

Κυπριακή γελοιότητα νάμπερ σιξ: Η λίρα είναι αποικιοκρατικό κατάλοιπο, απεφάνθη αρθρογράφος εφημερίδας, προσθέτοντας το πλέον ατράνταχτο επιχείρημα της προεκλογικής περιόδου, προς όφελος του απερχόμενου προέδρου: Είδατε ο Τάσσος κάνει ξου στους Εγγλέζους;

Κυπριακή γελοιότητα νάμπερ σέβεν: Η πόλη της Λάρνακας γιορτάζει 4000 χρόνια ιστορίας. Όχι ένα και δυο. Και φέρνει τη Βίσση (που δεν μπορεί να τραγουδήσει και να τα αρπάξει στην Ελλάδα) για να δώσει συναυλία την Πρωτοχρονιά στην πόλη της. Η Αννούλα μας, με απόφαση του αριστερού δημάρχου της Λάρνακας, κάνει την αρπαχτή της και εισπράττει 200 χιλιάδες αρχαίες λιρίτσες τραγουδώντας 4000 χρόνια ιστορίας από νάυλον. (Ακόμα τρίζουν τα κόκκαλα του Ζήνωνα).

Κυπριακή γελοιότητα νάμπερ έιτ: Ο υπουργός Παιδείας εξαγγέλει 46 αλλαγές για την Παιδεία, 43 μέρες πριν πάει σπίτι του. Ούτε μια την ημέρα δεν θα προλάβει να κάνει, ο έρμος. Και καλά κύριε Άκη μας, τόσο καιρό πού ήσασταν;

Κυπριακή γελοιότητα νάμπερ νάιν: «Στο κυνήγι του παράνομου τζόγου η Αστυνομία - Κατάσχεσε 34 υπολογιστές» γράφει ο Τύπος. Ουάου, μιλούμε για τεράστιο κτύπημα στην παρανομία. Τα φρουτάκια που έκαναν φτερά από την αστυνομία Πάφου, τα βρήκαν;

Κυπριακή γελοιότητα νάμπερ ττεν έως ττου θάουζαντ έιτ: Εδώ θάμαστε ζωή νάχουμε. Δεν θα χαθούμε. Όπως δεν θα χαθούν και οι γελοίοι που μας γυροφέρνουν.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

6 comments:

Aceras Anthropophorum said...

Αυτή της Σκάλας με κάμνει να λυπούμαι παραπάνω που ούλλες. Άμαν καλοσκευτείς βέβαια, δεν θα μπορούσες να πειριμένεις τίποτε διαφορετικόν.

MonachusX2 said...

Και ξέρεις Ασερά ποιον εν το πιο τραγικό; Κανένας δεν ασχολήθηκε με τούτο το θέμα. Εχαριεντίζουνταν που η μεγάλη σταρ έκαμεν μας την χάρη. Αλλά αυτοί είμαστε, αυτοί
(οι εθνικοί αστερες και εθνικοί/τοπικοί ηγέτες) μας αξίζουν

Yiota said...

ma sovara? eplhrwsan thn?

APARADEKTO!!!!!!!!!!!

TELIKA EINAI OLOI BLAMMENOI DAMESA

Yiota said...

twra poy to skeftomai mallon eixa lathos gia to pio panw sxolio sxetika me tin plirwmi. h vissi den pire 200000 lires. ksexasa oti eixe mazi tis tin orxistra, kai oloys ekeinoys toys anthrwpoys poy anelavan na sthsoyn ton eksoplismo kai th skhnh, toys hlektrologoys gia to photismo, toys anthrwpoys poy eprepe na katharisoyn meta olo to dromo poy gemwse skoypidia. genika ola ayta.

MonachusX2 said...

200000 κόστισε η φιέστα. Σκέψου, Γιώτα, που είσαι και σκαλιώτισσα, τι θα μπορούσε να κάμει η πόλη σου με αυτά τα λεφτά. Κάλεσε ας πούμε καλλιτέχνες, όπως εσένα, να κάνουν εκθέσεις για την πόλη και την Ιστορία της; Είμαστε μόνο για τα παναύρκα!

Yiota said...

εντάξει, εδώ έχεις δίκαιο. έπρεπε να διαθέσουν τα λεφτά διαφορετικά. Αλλά δυστυχώς οτι πουλάει είναι αυτό που τραβάει κόσμο.