Saturday 9 February 2008

Εκλογικά σενάρια

Μια βδομάδα πριν τις εκλογές και δεν έχω ακόμα αποφασίσει ποιον ανάμεσα στους Χριστόφια και Κασουλίδη θα ψηφίσω. Παίζω μέσα στο μυαλό μου διάφορα σενάρια και προσπαθώ να βγάλω μιαν άκρη.

Σενάριο πρώτο: Αν ψηφίσω στον πρώτο γύρο Κασουλίδη και περάσει ο Κασουλίδης με τον Τάσσο, το ΑΚΕΛ με την ουρά στα σκέλια θα κάνει «μέτωπο» με ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ και θάχουμε ακόμα μια πενταετία τον Τάσσο. Εφιαλτικό μεν, αλλά στέκει.

Σενάριο δεύτερο: Αν ψηφίσω Κασουλίδη στον πρώτο γύρο και περάσει Κασουλίδης- Χριστόφιας, ο Τάσσος θα πάθει μεγάλη ήττα και θα το χαρώ πολύ, αλλά πριν πάει να εξαφανιστεί στην Στράκκα, θα μετρήσει ποιος θα του δώσει τα καλύτερα ανταλλάγματα και θα πάει μαζί του. Σε αυτή την περίπτωση, προσωπικά θα ψηφίσω τον... άλλο (αυτόν δηλαδή που δεν θα δώσει ανταλλάγματα) αλλά που θα ηττηθεί. Και πάλι όμως θα έχουμε τα τσιράκια του Τάσσου να μας κυβερνούν.

Σενάριο τρίτο: Αν ψηφίσω Χριστόφια και περάσει με τον Κασουλίδη, θα έχουμε ακριβώς το ίδιο σενάριο με το πιο πάνω. Η οκκά τετρακόσια.

Σενάριο τέταρτο: Αν ψηφίσω Χριστόφια και περάσει με τον Τάσσο, ο Αναστασιάδης που τα τελευταία χρόνια απέδειξε ότι είναι μάγκας, θα καλέσει τους δικούς του να ψηφίσουν Χριστόφια. Οι περισσότεροι από τους μισούς θα τον... γράψουν κανονικά και θα ψηφίσουν «εθνοπρεπώς», δηλαδή Τάσσο. Σε αυτό το σενάριο παραμένει μια αμυδρή ελπίδα να παιχτεί η προεδρία ως την τελευταία ψήφο. Σε αυτή την περίπτωση ελπίζω αυτή η τελευταία ψήφος να είναι η δική μου. Και θα είμαι πολύ ευτυχής να πάρει ο Τάσσος 49.999%.

5 comments:

stalamatia said...

Σκέτη απελπισία δηλαδή, ο τάσσσσος όποιος του νέψει νεύκετε προκειμένου να φκεί.Μονάχους πιάσε το τέταρτο σενάριο και ο θεός βοηθός.

sindrimin said...

Γενικά είμαι γρουσούζης, αλλά πάλε, τα σενάρια 2 και 3 σαννα μεν τα βλέπω ούτε για αουτσάιντερ. Όπως και να'χει το πράμα το 4 φατσάρει ως μονόφθαλμο μεσ'τους τυφλούς.

MonachusX2 said...

Σταλαματιά και Σιντριμιν:
Έφτασα στο 4 και έγραψα το για να το χωνέψω. Το μην χείρον...

Banana Republic Cyprus said...

Από ότι βλέπω, το πιο πιθανό σενάριο για να μην επανεκλεγεί ο Τάσσος είναι να αναμετρηθεί με τον Χριστόφια...

Anonymous said...

Κασουλίδη να ψηφίσεις.Το ΔΗΣΥ μόνο μάγκες φκάλλει εξάλλου.