Sunday 16 March 2008

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΛΗΔΡΑΣ!
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ.ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ.
Η συγκέντρωση ειρήνης οργανώνεταιαπό τους Κύπριους μπλόγκερς, τους Κύπριους κατόχους κινητού τηλεφώνου καιτους Κύπριους χρήστες διαδικτυακού ταχυδρομείου.
ΠΟΤΕ:την ώρα της λήξης της συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων.
Το μήνυμα στάληκε από τον συν-μπλόγκερ acerasanthropophorum@blogspot.com με πρόθεση να φτάσει σε όλους τους συμπατριώτες μας, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

21 comments:

Anonymous said...

En na rto. Na pame je gia kana kafe? :P

MonachusX2 said...

Οφ κορς! Εννα σε αναγνωρίσω που τα ....σποτς;

Anonymous said...

haha (black) humour? Μπορούμε να οργανώσουμε ένα bloggers meeting? :p

MonachusX2 said...

Είμαι μέσα.Δηλώστε τόπο και ώρα.
Υγ: Δεν ήταν μαύρο το αστειάκι. Κόκκινο ήταν. Κόκκινα δεν είναι και τα σποτς σου;

Anonymous said...

Ναι αλλά τωρά αρκέψαν και μαυρίζουν που τη κορτιζόνη (βασικά όπου είχα σημάδι εμαύρισε). Τραγικό αλλά ντάξει τα βλέπουμε όλα με χιούμορ (για να μεν πελλάνουμε).

Χμμμ να βρεθούμε κάπου τζαμέ κατάυρα π.χ. Οκτάνα/Καλά Καθούμενα/Starbucks/Flo. Εν με πειράζει ο τόπος...Κατά τις 5-6?
Βασικά, εγώ αδκιασερή είμαι. Εν να δκιαβάζω και θα κάμω break :p.

Ποιους άλλους να καλέσουμε?

MonachusX2 said...

Νομίζω ο Λεξηπένητας και η δασκαλούα κάτι ετοιμάζουν σε συνδυασμό με την ανακοίνωση για το άνοιγμα της Λήδρας. Να τους ρωτήσουμε.

Anonymous said...

προσπαθώ να καταλάβω την μεγάλη σημασία της ανοιξης της οδού Λήδρας...
αισθάνομαι πως ενα περιπλέξει πολλά τα πράματα

Anonymous said...

@ sindrimin: well, εν τζαιν λύση φυσικά το να ανοίξη η λήδρας...αλλά εν μια κίνηση για να δείξουμε καλή θέληση. Τωρά για το ερώτημα αν πρέπει να ανοίξει ή όχι. Μπορώ να σκεφτώ και πολλά υπερ και πολλά κατά.

MonachusX2 said...

Κι εγώ πιστεύω πως δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας συμβολισμός, που θα είχε μεγαλύτερη σημασία αν συνέβανε όταν άρχικά τέθηκε θέμα Λήδρας. Σήμερα έχει ξεθωριάσει κάπως, όπως θεωρώ ότι ξεθώριασαν πολλά άλλα σε σχέση με την λύση του κυπριακού. Η αναθέρμανση της "Λήδρας" αφήνει μια προοπτική αλλά δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Όπως σχολιάσα και στο μπλογκ του Πήττα, φοβάμαι ότι οι δρόμοι μας με τους Τουρκοκύπριους δύσκολα θα συναντηθούν ξανά. Χύθηκε πολλή δηλητήριο και το αντίδοτο δεν θεραπεύει τον "ασθενή". Παρόλη την απαισιοδοξία μου, θα βρεθώ εκεί όταν θα ανοίξει το οδόφραγμα, κυρίως γιατί μου γεννά αναμνήσεις που δυστυχώς οι νεότεροι δεν έχετε.

Anonymous said...

εδκιάβαζα ένα βιβλίο που επερίεγραφε μερικά που τα γεγονότα που εγίναν στη Λευκωσία μεταξύ Τ/Κ - Ε/Κ και εσηκώστηκεν η τρίχα μου κάτζελλο.
Ζω σε τούντην πόλη και αγαπώ την πολλά, και πάλε πριν να ανοίξω το βιβλίο εν έξερα τίποτε.
Εν σαν να τζαι ούλλα εσβηστήκαν και το μόνο μας πρόβλημα εν ότι έχει ξερω γω πόσες χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες που ποτζί. Γιατί κανένας εν θυμάται τζείνους που εδολοφονηθήκαν στις ταραχές?
Εν σαν να τζαι εν έγινε τίποτε. Εν ξέρω έναν όνομα, μιαν ημερομηνία...
Τζείνο που φοούμαι εν ότι με το που θα "ανοίξει" η Λήδρας εν να μαλθακώσουμε παραπάνω.

Anonymous said...

@ roam: Παραξενεύκεσαι που ενηξέρεις τες αλήθκιες του 63-74; Γιατί ποιός τες ξέρει; Τζίνοι που τες εζήσαν εβιαστήκαν να τες ξεχάσουν πρώτοι-πρώτοι. Οι παραπάνω τουλάχιστον...

@ monachus: u got a point there...

@ both: ωρες ωρες σκεφτουμαι πως η λήθη εν ο μεγαλύτερος φίλος μας αλλά και ο μεγαλύτερος εχθρός μας σε τούντην ιστορία...

MonachusX2 said...

@ Roam: Τόσα χρόνια μας βόλευε το "δεν ξεχνώ" αλλά και το "δεν θέλω να ξέρω". Άλλωστε "μια χαρά δεν είμαστε, γιατί να το αλλάξουμε;" Το ακούεις πολύ συχνά, αυτό, έτσι δεν είναι;

@ Sindrimin: Μάλλον έχεις δίκαιο.

Aceras Anthropophorum said...

Φίλε συμπλογκκά, φίλη συμβλόγκαινα,


Η Λήδρας σε λίγες μέρες ξιμπλοκκάρεται. Έλα να φωτογραφίσεις τζαι συ το οδόφραγμαν να το έχεις ενθύμιον πρίν να γραφτεί στες μάυρες σελίδες της ιστορίας της μοιρασμένης Κύπρου. Παρασκευή από τις 5 η ώρα, στο οδόφραγμα θα έρτουν τζαι άλλοι Κυπραίοι μπλόγκερς τζαι μη. Αν γινούμεν πολλοί ίσως μας ακούσουν τζαι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων που θα τελειώνουν την πρώτην τους συνάντησην. Θα μπορέσουμεν να τους μυνήσουμεν ότι χαιρούμαστιν που το ανοίξαν τζαι θα το χαρούμεν τέλεια όταν θα φύγουν όλα τα οδοφράγματα τζαι η Κύπρος θα είναι μία χωρίς ξένους στρατούς τζαι δικούς. Η πράξη τους αποδεικνύει ότι άμαν θέλουμεν μπορούμεν. Μπορούμεν να ζήσουμε τζαι σε ειρήνη κάτω που έναν ουρανόν. Όπως εμπορέσαν να ποσπάσουν την Λήδρας που τον τοίχον της, τους καλούμεν να ποσπάσουν την Κύπρον όλην από την πράσινη γραμμή της. Εμείς θα είμαστιν δίπλα τους σε μιαν τέθκοιαν προσπάθιαν. Παρασκευή η ώρα 5 μήν ξεχάσεις.

Μονάχους είπα τζαι της δασκαλούας, θέλω φωτογραφίαν.

Anonymous said...

άρα ο καφές μετατρέπετε σε φωτορεπορτάζ? :p

Anonymous said...

ne!sas parakaloume na fgalete fotografies je gia emas tous ksenitemenous...!!!

zappa said...

den mas anhkei tipota
einai ola daneika ap ta paidia mas

stalamatia said...

Παιδιά έχω μιαν απορία θέλετε να πείτε ότι δεν έχετε φωτογραφία της Λήδρας που τόσα χρόνια είναι κλεισμένη? Ή μήπως εννοείτε φωτογραφία με τον κόσμο την συγκεκριμένη μέρα? γιατί έτσι αλλάζει το πράγμα χμ.

Anonymous said...

@ Stalamatia:
Εγώ προσωπικά, επήα στην σκέψη πως αν ούλλα πάν καλά, τούτη εν η τελευταία ευκαιρία που έχω να φωτογραφίσω την Λήδρας διχοτομημένη.

Yiota said...

και τώρα που άνοιξε τι καταλάβαμε? αφού πάλι δείχνουμε διαβατήρια και ταυτότητες...

stalamatia said...

Να ρωτήσω το εξής¨Στη Λήδρας δείχνετε ταυτότητα ή διαβατήριο?

MonachusX2 said...

Ή ταυτότητα ή διαβατήριο. Η οκκά τετρακόσια! Αλλά δεν έχει αυτό σημασία, Σταλαματιά μου. Σημασία έχει ότι άνοιξε μια δίοδος ελπίδας, ακόμα και αν οι δρόμοι μας εξακολουθούν να είναι παράλληλοι. Εμείς προς βορρά, οι Τουρκοκύπριοι προς νότο...