Friday 4 April 2008

Η αυτοαναίρεση του Φιλ



«Οι χαρωποί και οι άλλοι» τιτλοφορεί το σημερινό του αρθρίδιο (4 Απριλίου 2008) ο διευθυντής σύνταξης του Φιλελευθέρου και αναφέρεται ασφαλώς στη διάνοιξη της Λήδρας και τις «πανηγυριώτικες προσεγγίσεις» όπως αποκαλεί τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν. Την ίδια στιγμή παρουσιάζεται θιγμένος που προφανώς οι διοργανωτές της εκδήλωσης «Τραγουδούμε για τη Λήδρας», μίλησαν για «μίζερες προσεγγίσεις» φωτογραφίζοντας ανάμεσα σε άλλους και τη διεύθυνση του Φιλ.
Και επειδή ΕΙΝΑΙ μίζερος και «καραμουτσιασμένος» όπως είπε και ο Λέλλος για τον Άριστο Μιχηλίδη και τους όμοιους του, επειδή ακόμα να χωνέψουν ότι κάτι αλλάζει σε αυτόν τον τόπο, επιχειρηματολεί εναντίον των «πανηγυριών» μιλώντας για το πώς οι ξένοι παρεξήγησαν το θέμα της διάνοιξης και το αντιμετωπίζουν λες και λύθηκε το κυπριακό. Το στοιχιεοθετεί δε αναφερόμενος στο Ρόιτερ που έγραψε: «Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι έριξαν κάτω τα εμπόδια που τους κρατούσαν διαχωρισμένους». Έλα όμως που τον διεψεύδει ο ίδιος ο Φιλελεύθερος στην ίδια σελίδα; Το πρακτορείο Ρόιτερ, δεν έγραψε μόνο αυτό που αποσπασματικά ο διευθυντής σύνταξης του Φιλ σημείωσε. Έγραψε επί λέξη: «Αυτή η συμβολική εξέλιξη ήρθε την ίδια στιγμή, που οι δύο πλευρές προετοιμάζονται για τις συνομιλίες που στόχο έχουν την επανένωση της Κύπρου».
Τα ίδια ακριβώς μηνύματα πέρασαν όλα τα ξένα πρακτορεία. Αναφέρθηκαν όλα στις ελπίδες που ζωντανεύουν για την επίλυση του κυπριακού.
Αυτές τις ελπίδες που οι μίζεροι και καραμουτσιασμένοι από τις εξελίξεις, θέλουν να κρατήσουν πεθαμένες για πάντα μέσα στα χαλάσματα της Κύκκου.

7 comments:

Aceras Anthropophorum said...

Έγραψα ένα σχόλιο στου Πολίτη Πίττα που θα μπορούσα να το βάλω και εδώ. Για να μεν επαναλαμβάνουμεν μπορείς να το δείς εκεί.

Unknown said...

Είναι πολύ ενδιαφέρον Μονάχους αυτό που συμβαίνει. Και αποκτά σχεδόν….ψυχιατρικό ενδιαφέρον γιατί όλοι αυτοί οι μίζεροι δεν έχουν πια τι να πουν και απλά επιδίδονται σε ασύστολα ψεύδη. Και μόνιμη επωδός τους έχει καταντήσει κάτι το οποίο από κανέναν δεν ειπώθηκε ούτε καν για αστείο: ότι τάχα με το άνοιγμα της Λήδρας ελύθηκαν τα προβλήματα του τόπου και έληξε η κατοχή. Ότι τάχα όσοι αγωνίστηκαν για να ανοίξει η Λήδρας επιθυμούν «λύση» με παρουσία κατοχικού στρατού. Εύχομαι να ξεπεράσουν αυτό το θλιβερό στάδιο, να ρίξουν τις μάσκες τους και να πουν απροκάλυπτα αυτό που επιθυμούν. Τη διχοτόμηση. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να ξέρουμε όλοι που στεκόμαστε.

zappa said...

basika ola ayta ta lene giati kaneis den zhthse thn adeia ths ekklhsias gia na anoiksei h perioxh, thn stigmh pou einai o nomimos katoxos twn parakeimenwn gaiwn...

alla ti na kanoume, ekane h myga kwlo...

Lexi_penitas said...

Παραφράζω σχόλιο από το μπλογκ μου:

Ευτυχώς που έχουμε και το Φιλ. Ευτυχώς που η φωνή της λογικής δεν χάθηκε εντελώς από αυτό το τόπο. "Ανησυχούμε!" "ΔΕΝ συμφωνούμε με τα πανηγύρια!" "Δίνουμε λανθασμένα μηνύματα!"

Τη στιγμή που όλοι χαίρονταν, τη στιγμή που σχηματιζόταν η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα ρωγμή στο τείχος δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τη μιζέρια τους. Η θλίψη φαινόταν καθαρά στο γράψιμο του Άριστου στο κείμενο του για το άνοιγμα της Λήδρας.

Εμείς χαιρόμαστε! Και χαιρόμαστε διπλά γιατί κάθε ρήγμα στο τείχος είναι και μια γροθιά στο πρόσωπο των κοντόφθαλμων εθνικιστών που μας οδηγούσαν κατευθείαν στη διχοτόμηση. Ας βοηθήσουμε να γίνουν μια δυσάρεστη ανάμνηση.

stalamatia said...

Μονάχους που είσαι? :(

Lexi_penitas said...

ΜονάχουςΧ33 σε ψάχνουν οι fans σου! Baby come back....

MonachusX2 said...

Ευχαριστώ τα πλήθη των φαν μου, αλλα έμπλεξα. Οσονούπω ξεμπλέκω και επανέρχομαι δριμύτερη. Have fun, dear fans :-)